Skapa säkra kontaktytor med CovidSafe

Kundvagnar, dörrhandtag, knappar och räcken. Listan på kontaktytor vi behöver ta i varje dag kan göras lång... Och som vi vet sprids coronaviruset både luftburet och via ytor – där virus och bakterier har konstaterats överleva i upp till 10 dagar. Men nu kan alla dessa kontaktytor göras säkrare med CovidSafe.

CovidSafe

Vertical Tabs

Eliminerar virus och bakterier

CovidSafe är marknadens enda temporära skydd för kontaktytor, med en unik beläggning av metaller som eliminerar SARS-CoV-2-viruset på bara några sekunder. CovidSafe är också effektivt för att eliminera bakterier. Ett smart sätt att förbättra smittskyddet i publika miljöer, helt enkelt.

Produkter för alla slags ytor

Inom produktfamiljen CovidSafe finns lämpliga skyddsprodukter för alla typer av ytor, både inomhus och utomhus. Och produkterna berättar själva när det är dags att byta ut dem. Från början har alla CovidSafe-produkter en stilren kopparfärg. När beläggningen slits exponeras en röd kontrolltext på vit bakgrund, den röda färgen indikerar att skyddet bör bytas ut.

 

COVIDSAFE VINYLMATTA

Vinylmattan är enkel att använda. Skär bara mattan i önskad form, t.ex. med en mattkniv, och placera den på önskad yta. Vinylmattan är inte självhäftande, och passar alla typer av diskar och bord. Till exempel servicediskar, kassor, hotellens receptioner och lobbybord, bord i konferensutrymmen samt soffbord.

COVIDSAFE KRYMPSLANG

CovidSafe krympslang är utformad för alla typer av handtag, särskilt svårformade dörrhandtag. Monteringen går enkelt och snabbt med hjälp av en varmluftspistol.

COVIDSAFE TEJP

Tejpen är lämplig för montering på alla typer av kontaktytor, både inomhus och utomhus. Finns både som vanlig självhäftande tejp och med permanent klister. Tejpen kan enkelt värmas upp med varmluft för smidig montering.

Så fungerar CovidSafe

Alla produkter bär en beläggning som består av en tunn blandning av olika metaller. Den fungerar praktiskt taget av sig själv, genom att eliminera bakterier och virus på några sekunder. Det gör att rengöring av ytan mellan beröringar inte är nödvändig, även om den första personen som berört ytan skulle ha smittsamma bakterier eller virus på sina händer. Följande person kan röra vid samma kontaktyta utan att smittsamma mikrober överförs.

Effektiv multimetallhybrid

En infektionskedja av den typ som nämns ovan kan endast brytas med en produkt vars effekt sker inom sekunder, eftersom intervallen mellan på varandra följande beröringar vanligtvis också handlar om sekunder. En åtgärd som tar minuter, eller till och med flera dagar, räcker inte för att bekämpa bakterier och virus. CovidSafe-beläggningens kapacitet bygger bland annat på kopparns prestanda. Förutom koppar innehåller multimetallhybriden även andra rena och naturliga metaller, för att göra beläggningen mer effektiv. Med denna hybrid är elimineringen av mikrober på ytorna möjlig på några sekunder istället för minuter eller timmar. Infektionskedjorna bryts inom några sekunder.

 

Med bevisad effekt

CovidSafe har testats vetenskapligt med bevisad effekt på både bakterier och virus, dessutom många gånger snabbare än andra material på marknaden. CovidSafe är framtaget av det finska företaget Clean Touch Medical (CTM). Testerna är utförda vid Helsingfors Universitet på avdelningen för virologi vid medicinska fakulteten.

VINYLMATTA

Vinylmattan är endast 2,2 mm tjock och kan placeras var som helst, t.ex. på bord, receptioner eller diskar och kräver ingen montering.

KRYMPSLANG

Är utformad för att passa alla typer av handtag, särskilt svårformade dörrhandtag och monteras med hjälp av varmluftspistol.

TEJP

Lämpar sig väl till t.ex. bussräcken, ledstänger och handtag på kundvagnar. Tejpen passar både inomhus och utomhus.

SURVIVAL KIT

• Förpackning med beskrivande text
• 1 färdigskuret ark 152 x 214 mm
• Applicerings- och produktinformation
• StaySafe etikett

OFFICE KIT

• Förpackning med beskrivande text
• 1 färdigskuret ark 214 x 310 mm
• Applicerings- och produktinformation
• StaySafe etikett

OFFICE PRO KIT

• Förpackning med beskrivande text
• 2 färdigskurna ark 214 x 310 mm
• Applicerings- och produktinformation
• StaySafe etikett

Vill du veta mer? Hör av dig!

Telefon: 040 660 66 00

Adress: Långhusgatan 7,

215 86 Malmö