Bokproduktion

Holmbergs möter den behovsanpassade marknaden på många sätt, inte minst genom vår unika bokproduktion. I vår digitala boklina har vi en revolutionerande produktionsmetod som saknar konkurens i norra Europa.

Bokproduktion

Vertical Tabs

Istället för att lägga böcker på lager printar vi ”rätt” upplaga för att inte bygga onödiga lager och administration samt alltid vara aktuell. Processen är ett miljövänligt produktionsalternativt. Med denna revolutionerande produktionsmetod har vi fått Sveriges grafiska innovationspris.

Kapacitet

Boklinan består av ett automatiskt flöde för bokproduktion samt en del maskiner som finns offline. På det sättet kan vi klara alla leveranstider när vi har ett planerat underhåll eller plötsliga maskinstopp. Ett flertal standardiserade papper för omslag och inlaga med tryck i både 4-färg och sv/v går dagligen i vår boklina.

Kund

Universitet, Förlag, Utbildningsföretag, Industriföretag & privatkund. Vi producerar böcker, skrifter , manualer, avhandlingar etc åt alla

Filuppladdning

Kan ske manuellt från kund, från vår ateljé eller med automatik. Som ex så laddas varje dag 500-1000 order, filer och xml-filer helt automatiskt upp via vår FTP.

Produktionsorder

Våra system genererar automatiskt produktionsorder med all data från XML-filen som sen även används för en automatisk fakturering. Även manuella order går i vårt bokflöde.

Efterbehandling

Vi binder främst i mjukband, wire-o och coil men gör även hårdband i mindre volymer. De flesta böcker lamineras matt eller blankt som för att skydda omslagen.

Leveranstid

Vår bokproduktion är alltid igång i 2-skift och stänger bara på stora helgdagar. Under sommaren och julveckan går produktionen ner på 1-skift. Standard leveranstid är 3-5 arbetsdagar för mjukband och 7-10 arbetsdagar för hårdband och spiralbundna böcker men vi kan leverera på 1-2 arbetsdagar i specifika fall.

 

Book on Demand

50 % av de böcker vi trycker går i ett en-boks-flöde och är redan sålda när vi får ordern. Dammande lager och höga startkostnader är ett minne blott. Med vår ”on demand” - teknik behöver du enbart producera det antal böcker du faktiskt sålt. En eller många spelar ingen roll. Maktfördelningen i branschen har alltså vänt, nu har även den lilla aktören chans att konkurrera. Tekniken möjliggör även variabeldata med vilken du kan göra varje enskilt exemplar unikt.

Pontus Erlandsson

"Jag brinner för böckers innovation och utveckling. Maila mig gärna på pontus.erlandsson@holmbergs.com eller ring 040 660 66 12"

// Pontus Erlandsson