Nya tryckpressar till Holmbergs

Paragon Group investerar i två digitala tryckpressar från Ricoh till Holmbergs produktionsenhet i Malmö.

Vi ser fram emot en ökad produktivitet och en högre kvalitet med investeringarna från Ricoh, säger Jessica Schultz, produktionschef på Holmbergs.

Maskinerna som installeras i december

C9210

Rioch C9210 är en höghastighetsprinter med en maxbredd upp till 700mm. Investeringen öppnar möjligheter att effektivt producera på en bredare mediarange än idag med t ex tryck på kuvert som ny applikation. Hastigheten är 135 sidor per minut oavsett gramvikt upp till 470g på bestruket papper.

C7210X

Med något lägre hastighet än C9210 men med samma höga kvalitet är även C7210X en kraftfull produktionsmaskin som öppnar möjlighetr för ökat värde. Med 5 färger och efterbehandling online är möjligheterna stora att producera trycksaker som sticker ut från mängden.

Vi ser även att kombinationen av en 9210 och en 7210 kompletterar varandra bra och dessutom ger oss möjlighet till backup. Vi ser fördelar med att kunna addera nya applikationer till vår produktportfölj som digitaltryckt kuvert och effekttryck med en 5e färg som exempelvis kan vara vit eller lack. Detta är något vi inte kan göra inhouse idag, säger Jessica Schultz.

 

jessica_round_small.png

Mer information

Kontakta Jessica Schultz, Produktionschef
040 660 66 13
jessica.schultz@holmbergs.com