Mjuka kramar på väg till Filippinerna

Under våren 2019 anordnade Malmö Redhawks det mycket uppskattade eventet Teddy Bear Toss. Vi tyckte detta lät intressant och träffade därför Marcus Larsson som ansvarade för evenemanget för att få veta mer.

Teddybeartoss

Äntligen! En minut innan första periodens slut ljuder signalen och Malmö Redhawks gör matchens första mål. Ägarna till 2000 nallar laddar därmed kastarmen för att skicka iväg sina gosedjur mot rinken. Arenan jublar och ett hav av lurviga mjukisar, som alla längtar efter nya ägare, regnar ner på den snöiga isen. Till klangen av en påhejande publik i extas samlar spelare och volontärer upp nallarna med hjälp av snöskyfflar. Allt flyter smidigt och Marcus Larsson, marknadschef på Redhawks, drar en lättnadens suck.

Fenomenet Teddy Bear Toss kommer ursprungligen från USA och har på senare tid tagit sig in i den svenska hockeyn. I USA är det inte bara sporten hockey som drar publik utan även underhållningen kring evenemanget.

– För att engagera fler har vi tittat på lösningar till evenemang som når en bredare publik utan att stjäla fokus från själva sporten. Teddy Bear Toss kändes som ett spännande ”jippo” som dessutom går i linje med vår utarbetade strategi för samhällsengagemang, säger Marcus som tagit initiativet till Redhawks version av Teddy Bear Toss.

Vägen mot att testa konceptet, som förvisso nått framgångar internationellt, var inte helt självklar. Det är mycket som ska klaffa men med hjälp av Redhawks spelares engagemang godkände SHL upplägget och planeringen inför premiären kunde bli skarp.

MarkusKristian

– Det är alltid läskigt att testa nya saker, mycket kan gå fel. Men testar vi inte har vi inte heller tagit ansvar i att engagera oss för ett bättre samhälle, fortsätter Marcus som berättar hur han grubblade på saker så som ”tänk om Redhawks inte gör mål, tänk om någon kastar in grus eller läsk på isen och hur ska vi få bort alla nallar från rinken så snabbt som möjligt”. Det är mycket detaljer som ska vara på plats inför en sådan här grej menar Marcus som utformade en riskanalys för att kunna fortsätta planeringen inför genomförandet under hockeyns dag den 18 februari.

– I februari köpte jag upp en stor andel av Malmös snöskyfflar, de i butiken undrade nog vad jag skulle göra med alla skyfflar, det var inte ens snö ute då, berättar Marcus vars tanken var att juniorlaget skulle använda skyfflarna för att fösa ut nallarna från isen. Spelarna, som stått bakom Marcus initiativ, hjälpte glatt till.

Eftersom nästan hela första perioden hunnit gå innan det blev mål, och därmed dags för själva kastandet, hade spelarna hunnit åka upp den blanka isen. Det låg ett tunt täcke av blöt snö över hela isen vilket gjorde att de över 2000 nallebjörnarna som landade på det blöta underlaget blev dyngsura. Nallarna placerades efter uppsamling i omklädningsrummen för att torkas innan de kunde packas och skeppas iväg.

helge.jpg

För att kunna leverera nallarna till barn som längtar efter en mjukiskram har Kristian Rankloo, grundare av biståndsorganisationen Help@Hand , funnits till hands. Organisationen är verksam i bland annat Filippinerna dit gosedjuren från Malmö kommer lämnas över till barnhemsbarn i slutet av maj 2019.

– Vi ser fram emot en rapport från Jata Cargo, som skeppar den dyrbara lasten, om att nallarna kommit i hamn och fram till barnen, ler Marcus. I framtiden hoppas han på fler evenemang så som Teddy Bear Toss och att organisationen Redhawks med spelare fortsätter att driva engagemanget för ett bättre samhälle framåt.

Du har precis läst en artikel ur vår kundtidning Newsroom. Fyll i nedan formulär så sänder vi dig hela tidningen med läsvärda artiklar ur våra kunders och samarbetspartners vardag: