Holmbergs bästa tips inför mässan

Att ställa ut på mässor kan ge både affärer och en god spridning av ditt varumärke – om du gör på rätt sätt.

Holmbergs Mässmonter

Passa på att förvalta tillfället att synas hos dina intressenter, men tänk dig för. En dåligt planerad monter med illa anpassade detaljer kan ge negativ varumärkesspridning. Har företaget en ostrukturerad monter kan det också vara precis så kunden uppfattar även era varor eller tjänster. Se montern som ett skyltfönster.

1. VÅGA STICKA UT

Dra blickar till företagets monter genom att välja material och former på montern som sticker ut, välj något som inte alla andra har. Låt kreativiteten flöda och passa på att göra något som besökaren kommer ihåg. Istället för en klassisk roll up kanske du ska våga testa att exponera dina budskap på ett nytt sätt? Stapla en hög med kuber i re board eller formskär en figur i PVC. Försök tänka utanför ramarna och passa på att göra något skoj. Att vara humoristisk eller annorlunda behöver inte göra avkall på varumärkets seriositet.

2. KLIPP OCH KLISTRA!

Planera montern genom att göra en skalenlig miniatyrmonter i papper där du simulerar objekten i din monter. Då vet du att du får plats med alla detaljer och att färger och former passar ihop.

3. HÅLL SNYGGT

Tänk på att skapa ett utrymme där du kan gömma en väska, en mobiltelefon eller en jacka. Ibland kan det vara trångt med förvaring på mässorna eller väldigt långt till närmsta kapprum. För att din monter inte ska se stökig ut kan det därför vara klokt att ha planerat in något gömställe för ägodelar du inte vill skiljas från.

4. BUDSKAPET I ÖGONHÖJD

Öka sannolikheten för att besökarna ska se eventuella budskap, så som slogans, logotyper etc. genom att placera dem i ögonhöjd hos besökarna!

5. SKAPA UPPHOV FÖR SAMTAL

En interaktiv monter där besökaren kan prova på något är alltid populärt och ger upphov till naturliga samtal. En tävling kan även det vara en lyckad interaktion, var bara noga med att följa upp vem som vann!

6. SINNESSTIMULANS

Försök att stimulera så många sinnen som möjligt i din monter. Kanske kan du föra in både doft och ljud i din monter?

7. GLÖM INTE GOLVET

Genom att lägga en snygg matta i montern skapas lättare visionen av ett ”rum i rummet”. Passa på att trycka något budskap eller en logotyp på mattan.

8. VÄLJ RÄTT  FOLK

Använd goda ambassadörer för företaget i montern. Ett gott utfall för mässdeltagandet ställer stora krav på personalen som måste ha en fallenhet för att prata med människor. Viktigt är även att de ska vara pålästa och kunna svara på frågor från eventuella intressenter som rör företaget.

9. KREATIVA TRYCKSAKER

Ha en snygg företagspresentation till hands och (åter igen) gör något roligt! Kanske kan du förlänga livslängden av din presentation genom att addera fler funktioner åt den. Ett skrivblock är som exempel ett utmärkt exempel på att förena nyttan av informationen samt nöjet av att ge bort en gåva med ett värde. Se även till att ha snygga visitkort att dela ut. Glöm inte heller namnbrickan -tänk utanför boxen även här – gör något finurligt!

10. BENCHMARKA PÅ MÄSSAN

Passa på att gå runt och inspireras av andra utställare. Hur ser deras montrar ut? Vad får dig att stanna upp? Vad ser inte snyggt ut? Du lär dig massor av att jämföra!

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer:

Långhusgatan 7, 215 86 Malmö

Postadress: Box 25, 201 20  Malmö

Växel: 040 660 66 00 (Lunchstängt 12.00-13.00)

Öppet vardagar 08.00-17.00